Open menu Close menu

Spørgeskemaundersøgelsen bekræfter billedet af, at mange unge er opmærksomme på deres egen krop, og hvordan den føles og ser ud. Det er oftest pigerne, som er utilfredse med egen krop. Mens 37 pct. af pigerne ofte eller hele tiden tænker over deres egen vægt, gælder det samme for 14 pct. af drengene.

Undersøgelsen viser, at der er en klar sammenhæng mellem mistrivsel, og hvor ofte de unge tænker over deres egen vægt.

54 pct. af de unge udviser et eller flere symptomer på risikoadfærd for spiseforstyrrelser. Det er primært piger, der udviser symptomerne, men det tyder på, at flere drenge end tidligere udviser risikoadfærd for spiseforstyrrelser. Risikoadfærd kan fx være, at den unge kaster op efter at have spist eller er utilfreds med sine spisevaner. Samtidig peger undersøgelsen på, at disse unge i højere grad er ensomme end unge uden risikoadfærd.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

Analysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt 1659 elever i 9. klasse i Børnerådets Børne- og Ungepanel. Svarene er indsamlet i perioden september til oktober 2018. De elever, som har besvaret spørgeskemaet, er repræsentative for elever i danske 9. klasser i forhold til køn, etnicitet, alder og region.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.