Open menu Close menu

Børn af eneforsørgere, af forældre uden job eller børn, som lever i en familie med færre penge end andre, har større sandsynlighed for at blive overvægtige og utilfredse med deres egen sundhed.

Børnerådets undersøgelse viser, at 62 pct. af børnene fra laveste socialklasse har haft sygedage væk fra skolen den seneste måned, mens det samme gælder for 48 pct. af børnene fra middelklassen. 29 pct. af børnene fra laveste socialklasse har fået medicin mod mavesmerter inden for den seneste måned, mens det samme gælder for 19 pct. af børnene fra middelklassen.

Der er også en sammenhæng mellem forældrenes sociale og økonomiske status, og hvorvidt børnene oplever, at de kommer til lægen, når de har behov for det. Børn fra de mest trængte kår er oftere til lægen end andre børn, men alligevel oplever de, at de ikke altid kommer til lægen, når de har behov for det. Samtidig oplever de også i mindre grad end andre børn, at forældrene forstår, hvad lægen siger, og at lægen henvender sig direkte til dem.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

Analysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel, hvor 3.722 børn i 7. klasse har besvaret et spørgeskema, samt en række eksplorative og opfølgende gruppeinterviews med i alt 24 børn i 7. klasse. Spørgeskemaundersøgelsen blev gennemført i november-december 2016.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.