Open menu Close menu

Unge, der tænker på, om deres forældre skal skilles, scorer lavere på flere trivselsparametre. De taler sjældnere med nogen, hvis de har problemer, bekymringer eller sorger. Desuden føler 40 pct. af de unge, der ofte tænker på skilsmisse, sig altid eller af og til ensomme. Det samme gælder for 21 pct. af de unge, der sjældnere tænker på skilsmisse.

De unges svar viser, at de fleste kommer fra velfungerende familier med en god stemning til daglig. 7 pct. af de unge oplever dog, at der er rigtig dårlig eller dårlig stemning derhjemme. Stemningen hænger sammen med de unges livstilfredshed: 43 pct. af de unge, der til daglig oplever dårlig eller rigtig dårlig stemning derhjemme, giver udtryk for lav livstilfredshed, mens det samme gælder for 12 pct. af de unge, der synes, at stemningen derhjemme er rigtig god eller god.

 

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

Børneindblikket er en del af Børnerådets undersøgelse ’Familieliv’, der stiller skarpt på, hvordan elever i 8. klasse oplever og forholder sig til familieliv – herunder emner som skilsmisse, rettigheder, hverdagsliv, fritidsliv og afsavn. Analysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel blandt 1.537 elever i 8. klasse samt interviews med seks elever fra 8. klasse. Spørgeskemaundersøgelsen blev gennemført i maj 2015.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.